'De zes kerken van Oostkamp' verkrijgbaar sinds 6 september 2014

De zes kerken van Oostkamp (Baliebrugge, Hertsberge, Moerbrugge, Oostkamp, Ruddervoorde en  Waardamme) hebben elk hun eigen verhaal, hun eigen historiek en bezitten alle waardevolle erfgoedstukken.  Aan de hand van drie hoofdstukken wordt telkens ingezoomd op de geschiedenis van de kerk, het interieur en het exterieur. De bouwgeschiedenis, de schitterende glas-in-loodramen, het mooie houtsnijwerk in communiebanken en preekstoelen,  de bijzondere klanken van de orgels, maar ook prachtige schilderijen of de kruisweg komen aan bod. Ook de buitenomgeving van de kerk  met zijn klokken, kerkhoven of lapidaria krijgt aandacht. Mooie foto’s met heldere teksten illustreren dit alles. Deze publicatie nodigt uit om de zes parochiekerken van Oostkamp van binnen en buiten te ontdekken.

Dit boek is het resultaat van een uniek samenwerkingsverband tussen de Heemkundige kringen van Hertsberge, Oostkamp en Ruddervoorde.  Een uitgave van de Heemkundige Kring Oostkamp met financiële steun van Lions Oostkamp.

Een must voor elke Oostkampenaar!

Op zaterdag 6 september werd het boek onder ruime belangstelling in de Sint-Pieterskerk voorgesteld.

Iedereen die het boek in voorverkoop kocht en er op 6 september niet bij kon zijn, kan het boek afhalen bij secretaris Sebastian Vande Ginste, Korte Kwadeplasstraat 8, 8020 Oostkamp, sebastian.vandeginste@skynet.be, 050/841316.

Wil je je alsnog een exemplaar aanschaffen? Ook hiervoor kan je ook bij onze secretaris terecht. Het boek kost €28.

Wil je een boek thuisbezorgd krijgen? Stort dan €35  (boek + €7 deelname in de verzendingskosten) op rekening van HKO: BE39 7380 0147 4119.

Artikel categorie: