Nieuwe publicatie : het stationsgebouw van Oostkamp

In de voorbije jaren onderging de Oostkampse stationsomgeving een ware metamorfose. Om de aanleg van twee bijkomende sporen tussen Gent en Brugge mogelijk te maken, werd het beschermde stationsgebouw uit 1865 afgebroken en opnieuw opgebouwd aan de andere kant van de spoorweg (Patersonstraat).

Naar aanleiding van de voltooiing van deze opmerkelijke operatie tekende Christophe Soulliaert de geschiedenis van het station en het spoor in Oostkamp op in een nieuwe hko-brochure. Onder meer de aanleg van de spoorlijn Brugge-Gent, de architectuur van het gebouw, de rol van het station tijdens de wereldoorlogen en de recente heropbouw komen aan bod.

De brochure biedt 60 pagina’s vol interessante informatie en is rijkelijk geïllus-treerd met meer dan 90 illustraties. De brochure werd uitgegeven i.s.m. Infrabel.

 

Op 14 februari 2021 om 11u wordt de brochure voorgesteld via een livestream op de Facebookpagina Heemkring Oostkamp. De boekvoorstelling vervangt onze traditionele nieuwjaarsbabbel. Meer info lees je binnenkort op de Facebookpagina en de HKO-website.

De brochure is nu al verkrijgbaar:

- ofwel in de Standaard Boekhandel of bij Gheysen Printing in Oostkamp (kostprijs: 5 euro),

- ofwel na bestelling door overschrijving van 5 euro op rekening BE39 7380 0147 4119 van Heemkundige Kring Oostkamp. Vermeld ‘station’, naam en adres. Door de coronamaatregelen bezorgen we de brochures uitzonderlijk gratis in de gemeente Oostkamp (tot twee bestelrondes per maand). Buiten Oostkamp kan je de brochure per post ontvangen door 3 euro verzendkosten toe te voegen bij je overschrijving.

- ofwel door de HKO-boekenbon (5 euro) te bezorgen aan Patrick Vanden Berghe, Marechalstraat 31, Oostkamp. Je krijgt de brochure daarna ook thuisbezorgd.